Зимата на 2023/24 година ще бъде още по-тежка от предстоящата

...
Зимата на 2023/24 година ще бъде още по-тежка от предстоящата
Коментари Харесай

Макрон: Следващата зима ще е още по-тежка

Зимата на 2023/24 година ще бъде още по-тежка от идната във връзка с газовите доставки за Европа, предизвести френският президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Европа ще води интензивни договаряния с доставчиците и ще координира покупките с огромните си сътрудници в Азия. Ще бъдат основани и механизми, които ще подсигуряват солидарността сред европейските страни при покупката на енергоресурси, даде обещание Макрон след срещата на европейските водачи в Прага, предава БНР.

По-рано през днешния ден Макрон разгласи  плановете за основаването на специфичен фонд на стойност 100 милиона евро за покупки на оръжия за Украйна непосредствено от производителите, предадоха международните организации.

" Ние ще създадем този специфичен фонд от 100 милиона евро като начало, което ще ни разреши да работим също и с френския военно-отбранителен бранш ", разясни той.

Макрон също по този начин разяснява изявлението на президента на Съединените щати Джо Байдън, в които американският водач съобщи, че има риск от нуклеарен " Армагедон " след съветската инвазия в Украйна.

" Трябва да приказваме внимателно, когато разясняваме сходни тематики ", сподели френският президент в края на неофициалната среща на върха на Европейски Съюз, която се организира в Прага ден след срещата на върха на Европейската политическа общественост.

Макрон заяви, че водачите на Европейски Съюз са решили да основат механизми за европейска финансова взаимност, с цел да се справях дружно с скока на енергийните цени, обвързван с войната в Украйна, съобщи Франс прес.

Президентът също по този начин сподели, че ще се срещне с министър председателите на Испания и Португалия идната седмица, с цел да разиска с тях плана за транспиренейския газопровод МидКат и за реализиране на прагматично решение в тази тенденция, съобщи Ройтерс. Макрон в началото беше срещу плана, който е подкрепян мощно от Германия като опция на съветските газови доставки.

Макрон съобщи също, че Франция ще работи с готовност и подготвеност с бъдещия италиански министър председател, съобщи Франс прес. Очаква се това да е Джорджа Мелони, лидерката на италианската последна десница, която преди няколко години се изрече сериозно за Макрон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР