Зимата идва с червен код за интензивни снеговалежи. НИМХ обяви

...
Зимата идва с червен код за интензивни снеговалежи. НИМХ обяви
Коментари Харесай

Код „Зима“: Снегът идва в почти цялата страна с предупреждения за опасно време

Зимата идва с червен код за интензивни снеговалежи. Национален институт по метеорология и хидрология разгласи червен код за 6 области в Северна България поради предстоящи интензивни снеговалежи и виелици.

Кодът е в действие за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе. Там се чака да се образува снежна завивка над 30 см. За множеството области на страната е разгласен оранжев код, а в област Бургас - жълт.

В събота още преди обяд преваляванията ще са от сняг – първо по планините, по-късно към тях и в ниската част на страната. Ще вали в друга степен и интензитет на доста места, без Югоизтока, където се чака дъжд в обилни количества. Снеговалежите ще са интензивни и с струпване в планините, в доста региони на Западна България, в Предбалкана и в Дунавската низина – най-много в Североизтока.

Ще духа и мощен леден вятър, който ще е причина за навявания, изключително по планинските проходи и в Лудогорието. Поривите ще се усилват в хода на съботния ден и ще са в своята кулминационна точка в неделя. В крайните североизточни региони още веднъж са вероятни ураганни ветрове.

Дневните температури внезапно ще се намалят и в неделя ще са сред 0 и 5 градуса, като до вечерта преваляванията ще спрат.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР