Зимата е враг на кожата на ръцете, защото тогава въздухът

...
Зимата е враг на кожата на ръцете, защото тогава въздухът
Коментари Харесай

Домашни средства при напукана кожа

Зимата е зложелател на кожата на ръцете, тъй като тогава въздухът на открито е с намалена мокрота. В пространствата той също е изсъхнал поради отоплителните уреди.

Дезинфектантите и честото миене на ръцете способстват кожата да изгуби естествената си влага и да стартира да се лющи и напуква.

До каква степен е мощна естествената защитна преграда на кожата, зависи и от нашите гени. Можем да ѝ помогнем като не излизаме на студа без ръкавици, а у дома постоянно овлажняваме и подхранваме кожата на ръцете с маслени и медени бани.

Мед и глицерин

Втрийте няколко капки чист пчелен мед в кожата на ръцете и изчакайте най-малко 10 минути, преди да го изплакнете. Същото можете да извършите със примес от мед и глицерин в равни елементи.

Царевично нишесте

Поръсете царевично нишесте в подобаващ съд с вода и накиснете ръцете за няколко минути. Помага против загрубяла и суха кожа.

Вазелин

Намажете ръцете с пълен пласт вазелин и увийте от горната страна найлон, с цел да задържите топлината и вазелинът да попие по-добре. Правете процедурата всеки ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР