Зимата е трудна за електромобилите – когато е студено, не

...
Зимата е трудна за електромобилите – когато е студено, не
Коментари Харесай

Начини за увеличаване на пробега на електрическите автомобили през зимата

Зимата е сложна за електрическите автомобили – когато е студено, освен продуктивността на батериите понижава, само че и е нужна спомагателна сила в автомобила за отопление на купето. Експертите разкриват по какъв начин може да се смекчи негативният резултат на студа.

„ При температури към плюс 10 градуса и по-ниски физическите процеси в батериите на електрическите транспортни средства протичат по-бавно “ – споделя Андреас Рихтер от DEKRA „ Компетентен център за електромобилност “ – „ Това понижава успеваемостта на съхранението на сила и по този метод ефикасния обсег на транспортните средства. “

Според разнообразни изследвания пробегът на електрическите коли през зимата понижава приблизително с 20 до 30 %.

В допълнение към контрола на температурата на батерията в най-благоприятен температурен прозорец посредством радиатор, вграден в батерията, отоплението на купето в електрическия автомобил също гълтам доста сила. Ето за какво едно гаражно място – в случай че е допустимо при умерена температура – си коства разноските.

Ето какво е вярното налягане в гумите през студеното време

„ Също по този начин има смисъл автомобилът да се свърже още веднъж към станцията за зареждане четвърт час преди тръгването, с цел да може батерията да се загрее авансово “, изяснява специалистът, представен от auto-press.

Ако имате уместно съоръжение, можете също да спестите електрическа енергия, в случай че отоплявате единствено зоната в автомобила, която се употребява, като зоната за сядане на лидера, и превключвате на режим на рециркулация на въздуха.

Също по този начин не забравяйте да не оставяте вратите отворени прекомерно дълго, когато спирате, с цел да не оставите вътрешността да се охлади прекалено много.

Определиха най-хубавите нови коли съгласно съотношението цена-качество СНИМКИ

През зимата също е целесъобразно да употребявате съществуващите варианти за презареждане в придвижване. Когато е студено, нормално би трябвало да планирате повече време за зареждане. И е по-ефективно да зареждате батерия с следена температура, в сравнение с студена.

 

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР