Зимата е сезон на гушкането на топло под одеялото и

...
Зимата е сезон на гушкането на топло под одеялото и
Коментари Харесай

Зимна вагина! Как студът влияе на женското либидо?

Зимата е сезон на гушкането на топло под одеялото и някак естествено нещата минават към значителната част.
Но, става известно, огромната температурна разлика сред на открито и вътре може да бъде неприятна освен за кожата на лицето и ръцете ни, само че даже и за интимните елементи.
Учените назовават това зимна вагина. Жените може да страдат повече от вагинална сухота през зимните месеци, което води до дискомфорт и болежка при сексуален акт. Това се дължи на сухия въздух, който безусловно изсмуква влагата от тялото ни, оставяйки и лигавиците по-сухи от елементарното.
Забелязва се най-много, когато прекарваме повече време на климатизирани пространства и не се хидратираме задоволително. Освен това по-малкото излагане на слънчева светлина нарушава циркадните ни ритми и това води до стрес за организма, а оттова и до понижено либидо.
Тази теорията обаче се опровергава от други учени, които са безапелационни, че положението на вагината зависи единствено и само от хормоните в тялото и няма нищо общо със сезоните. Дори и по този начин да е, вагиналната сухота е проблем, който визира доста дами и е значимо да му се обърне съответно внимание, тъй като може съществено да понижи качеството на живот, изключително в съкровен проект.
Ето няколко лесни трика, с които може да противодействаме на вагиналната сухота, без значение дали е породено от атмосферните условия или от други аргументи.
Ако вагиналната сухота е в резултат на хормонален дисбаланс, може да одобряваме храни, богати на фитоестрогени, които имитират действието на синтетичния естроген. Такива са ябълки, череши, ленено семе и други маслодайни семена.
Зеленолистните зеленчуци също са ефикасни, тъй като подкрепят кръвообращението и се грижат за мускулите, в това число и в интимната зона. Динята пък е чудеса за поддържането на естественото pH, предава New York Post.
Много е значимо да направляваме и равнищата на стрес, тъй като той е един от главните врагове на положителния полов живот и се отразява на възбудата както при мъжете, по този начин и при дамите. Лесен и ефикасен метод да се борим с напрежението и да се грижим за здравето и настроението си е постоянното спортуване.
През зимата е значимо да поддържаме оптимални равнища на мокрота вкъщи, с цел да не изсушаваме кожата и лигавиците. Трябва да взимаме и топъл, а не парещ душ по същата причина. И в случай че въпреки всичко макар тези рекомендации вагиналната сухота продължава да е на разположение, е добре да се обърнем към експерт. А през това време може да използваме специфични артикули за навлажняване, с цел да си спестим неприятните чувства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР