Зимата е най-подходящото време да отскочите до Тайланд. В Покана

...
Зимата е най-подходящото време да отскочите до Тайланд. В Покана
Коментари Харесай

9 неща, които трябва да знаете, преди да посетите Тайланд

Зимата е най-подходящото време да отскочите до Тайланд. В " Покана за пътешестване " изброихме девет правила, които ще улеснят пребиваването ви в далечната азиатска страна.

В Тайланд изповядват будизма и обликът на божеството свято се почита. Всеки акт на осквернение се санкционира със затвор даже и за задгранични жители.

Тайландците надълбоко почитат своя крал, кралицата и кралското семейство. За пренебрежение се счита даже хвърлянето на банкноти на земята, тъй като върху тях е обликът на монарха.

Когато влизате в будистки храм, знайте, че късите панталони и мини-полите са неразрешени. Пред входа наложително би трябвало да свалите обувките си. Жените при никакви условия не трябва да допират будистки духовник, да му дават директно каквито и да било движимости или да получават нещо директно от него.

Тайландките са доста консервативни. Не ги докосвайте без тяхно единодушие.

Интимните връзки сред мъж и жена не е целесъобразно да се показват обществено. Монокините и пушенето на плажовете са неразрешени.

По традиция тайландците се поздравяват един различен с жеста " вай " – прилепяне на дланите една до друга пред гърдите. Ако някой ви приветства по този метод, вие сте длъжни да отговорите.

Тайландците се усмихват, с цел да изразят благополучие и наслада, да благодарят за дребна услуга, да отговорят на " вай " от хлапак и даже да се извинят за някое стеснение, написа БНР.

Не пипайте никого по главата, също по този начин не рошете косата му. Главата е най-благородната част от човешкото тяло и се счита за кръвна засегнатост.

Избягвайте да качвате краката си на масата по американски фасон. Никога не ги използвайте, с цел да посочите или докоснете която и да е част от тялото на човек. Това се смята за засегнатост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР