Зимата донесе своите чарове, но и предизвикателства, особено когато става

...
Зимата донесе своите чарове, но и предизвикателства, особено когато става
Коментари Харесай

Колата през зимата - няколко важни съвета

Зимата донесе своите чарове, само че и провокации, изключително когато става въпрос за шофиране. Снегът, ледът и студените температури могат да основат проблеми за вашия автомобил, по тази причина е значимо да предприемете някои стъпки, с цел да се грижите за него и за вашата сигурност през зимата. Ето няколко потребни съвета за подготовката на вашия четириколесен другар за студените месеци.

Проверете антифриза и охлаждащата система:
 
Антифризът е основен детайл за предотвратяване на мотора от заледяване през зимата. Проверете равнището му и се уверете, че съотношението с вода е вярното, с цел да осигурите ефикасна отбрана. Редовната замяна на антифриза също е значима, защото той губи своите свойства с времето.

Заменете летните гуми със зимни:

Зимните гуми оферират по-добро сцепление на замръзнала настилка и по-добра управляемост в студени условия. Ако живеете в област с интензивни зимни условия, заменете летните гуми с по-специализирани зимни гуми, които са проектирани особено за ниските температури и сняг.

Проверете батерията:

Студените температури могат да доведат до понижаване на успеваемостта на батерията. Проверете равнището на течността и осигурете се, че терминалите са чисти. Ако батерията ви е по-стара от три години, можете да помислите за нейната подмяна, с цел да избегнете неприятни изненади в студените зимни дни.

Поддържайте чисти стъклата:

Добра видимост е от значително значение през зимата. Заменете износените чистачки и използвайте зимна течност за чистачки, която не замръзва при ниски температури. Освен това, постоянно почиствайте вътрешната част на стъклата, с цел да предотвратите изпотяване и заледяване от вътрешната страна.

Подгответе се с нужните такъми:

Включете в себе си инстинкта на обмисляне, като подготвите автомобилната си аптечка с съществени неща като капаци, подготвени ястия, свещи и топли одеяла. Тези предмети могат да се окажат потребни при изключителни обстановки през зимата, написа darik.

Спазването на тези препоръки за подготовка на автомобила ви за зимата може да ви обезпечи по-безопасни и по-удовлетворителни шофьорски прекарвания през студените месеци. Помнете, че грижата за вашия автомобил освен подсигурява неговата продължителност, само че и покачва вашата сигурност и наслаждение от шофирането, даже когато зимата покаже своето най-сурово лице.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР