Зимата чука на вратата, а с нея и нуждата да

...
Зимата чука на вратата, а с нея и нуждата да
Коментари Харесай

Ето от какви грижи има колата ни през зимата

Зима та чука на вратата, а с нея и потребността да подготвим  автомобил а си за неприятното време, с цел да избегнем изненади на пътя.

Явор Алексов нееднократно е провел конгреси за грижа за  автомобил а и сигурността на пътя. Пред bTV той изясни от какви  грижи  се нуждае  кола та ни през  зима та.

" Някои хора считат, че гумите би трябвало да бъдат заменени, преди да падне сняг. Това обаче би трябвало да се направи много преди този момент и се дефинира по отношение на температурата ”, изясни Алексов.

Зимната гума има специфична смеска, която има сцепление при температури под 7 градуса. Той посъветва хората да не купуват прекомерно скъпи гуми и да държат на марките. По-важното е да ги съхраняват вярно.



" Лошото предпазване на зимните гуми, даже и доста скъпи, може да ги направи негодни. Те не би трябвало да се карат, когато е топло, тъй като се амортизират доста бързо ”, сподели още Явор Алексов.

" За благополучие в България доста рядко виждаме хора, които си купуват гуми, които са за всички сезони, с концепцията да спестят бюджет. Снеговете и температурите у нас не го разрешава. Всесезонната гума е компромис ”, добави той.

В града или на автомагистралата не са нужни вериги. Те са нужни за планината.

Акция " Зима " е към този момент в ход, а от през вчерашния ден започнаха да се постановат санкции на  водач ите, чиито гуми са несъответствуващи за зимния сезон. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР