Зима е, а прогнозите за времето през следваща седмица вещаят

...
Зима е, а прогнозите за времето през следваща седмица вещаят
Коментари Харесай

Когато течността за чистачки замръзне

Зима е, а прогнозите за времето през последваща седмица вещаят още по-големи студове. Те неизбежно основават проблеми на водачите на моторни транспортни средства, един от които е обвързван с честото заледяване на течността за чистачки.

Използването на лятна течност през топлите месеци от годината неведнъж може да докара до главоболия през зимата. Това е по този начин, тъй като в случай че от лятната течност е останало повече количество в резервоарчето и долеете със зимна, то тя не е задоволителна с цел да предотврати замръзването при минусови температури.

Ако въпреки всичко това се случи има няколко съществени метода за топене на резервоарчето за течност за чистачки. Най-безболезненият, само че и най-бавен е да вкарате автомобила в гараж или в под земята паркинг с позитивна температура.



Има резервоари, които са инсталирани на относително елементарно за ремонт място. Така е да вземем за пример при колите Dacia. Тогава демонтирате и поливате резервоара с топла вода. Първоначално с хладка, като последователно увеличавате температурата.

При доста от актуалните коли обаче казанчето е зад предната ризница и демонтажът ми е доста сложен. Единственият прийом освен това състояние е да долеете концентрат съвсем до горе, да вземете мобилен компресор за помпане на гуми и да вкарате въздух в казанчето за 1-2 минути.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР