Зетят на президента на САЩ Доналд Тръмп - Джаред Къшнър,

...
Зетят на президента на САЩ Доналд Тръмп - Джаред Къшнър,
Коментари Харесай

Зетят-дипломат ще сближава Израел и палестинците

Зетят на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Джаред Къшнър, който е негов главен консултант за Близкия изток, дойде на еднодневно посещаване в Израел, с цел да опита да рестартира израелско-палестински договаряния, съобщи АП.

Планирано е Къшнър да се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас. Тръмп натовари шурей си с амбициозната задача да постави основите на това, което той назовава "финалната договорка ".



Зетят на Тръмп е 36-годишен началник на компания за недвижими парцели без огромен опит в интернационалната дипломация, напомня "Ройтерс ". Той ще остане в Израел единствено 20 часа.

През това време той ще се срещне с Нетаняху за първите публични диалози по отношение на мирния развой. След това той ще посети Рамала, с цел да беседва с Абас след вечерята, която отбелязва спирането на дневните пости за Рамазана.

Този месец беше маркирана 50-ата годишнина от войната в Близкия изток - значимо събитие, при което Израел завзе Западния бряг, Източен Ерусалим и линията Газа. Палестинците желаят тези региони да бъдат част от бъдещата им самостоятелна страна.



Представители на Съединени американски щати дефинират визитата на Къшнър като част от напъните за продължение на диалозите, а не за започване на нова фаза в мирния развой, отбелязва "Ройтерс ". Т
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР