Зетят на американския президент Доналд Тръмп и старши съветник в

...
Зетят на американския президент Доналд Тръмп и старши съветник в
Коментари Харесай

Зетят на Тръмп: САЩ са на етап събиране на факти по случая Хашоги

Зетят на американския президент Доналд Тръмп и старши консултант в Белия дом Джаред Къшнър съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати към момента са на стадий събиране на обстоятелства за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В изявление за телевизия Си Ен Ен Къшнър, който е в близки връзки със саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман, отклони въпроси дали има доверие на саудитците сами да водят следствието.

Коментаторът на в. "Вашингтон пост " и критик на Мохамед бин Салман Джамал Хашоги изчезна преди три седмици в саудитското консулство в Истанбул, където беше отишъл да си извади документи, нужни за подписване на брак с туркиня.

Отначало Рияд отхвърли да знае какво е станало с журналиста, само че по-късно призна, че той е починал при сборичкване в консулството. Това пояснение бе признато скептично от редица западни държавни управления.

"В момента събираме обстоятелства от разнообразни места и откакто тези обстоятелства бъдат събрани, държавният секретар ще работи с нашия екип за националната сигурност, с цел да преценим какво имаме вяра, какво считаме за надеждно и какво не считаме за надеждно ", сподели Къшнър.

Той акцентира, че Саудитска Арабия е значим съдружник на Съединени американски щати, изключително за противопоставяне на въздействието на Иран в Близкия изток.

Къшнър съобщи, че в диалог с Мохамед бин Салман го е посъветвал "да бъде транспарантен, изцяло транспарантен ".

"Светът гледа какво става. Това е доста, доста съществено обвиняване и доста съществено състояние ", сподели зетят на Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР