Зенит победи Бенфика с 3:1 и излезе начело в група

...
Зенит победи Бенфика с 3:1 и излезе начело в група
Коментари Харесай

Зенит не остави шанс на Бенфика

Зенит победи Бенфика с 3:1 и излезе отпред в група “G” на Шампионската лига. Руският отбор беше по-добър през целия мач и зарадва препълнения стадион в Санкт Петербург. Артьом Дзюба откри резултата в 20-ата минута, а след почивката Рубен Диаш си вкара автогол. Сардар Азмун реши всичко в интерес на домакините, преди Раул де Томас да върне едно попадение в края.

ФОТОГАЛЕРИЯ

Двата тима не се срещнаха за първи път. Те имаха много мачове между тях в шампионата, като Бенфика в профил Зенит през 2012 и 2016 година, а през 2014-а питерци реализираха две победи на португалския гранд в груповата фаза. Общият баланс от мачовете посред им до през днешния ден беше по три победи и нито едно тъждество.

Бенфика се надяваше да реализира едвам трети триумф в Русия от 10 опита и в това време да запише победа №200 в евротурнирите. Зенит се стремеше към пета поредна победа вкъщи в груповата фаза на ШЛ.

Старши треньорът на Зенит Сергей Семак пусна в офанзива дуото Артьом Дзюба - Сардар Азмун, което фунционира все по-добре. Себастиан Дриуси и Олег Шатов бяха двамата външни халфове, а в средата на терена се разчиташе на Вилмар Бариос и Магомед Оздоев. Защитата пред вратаря Андрей Луньов беше формирана от Игор Смолников, Ярослав Ракицкий, Бранислав Иванович и Дъглас Сантос.

Наставникът на Бенфика Бруно Лаже изтърпя наказването си, поради което пропусна мача против Република България Лайпциг, и през днешния ден можеше да води тима си от пейката. Той заложи в предни позиции на Харис Сеферович, подкрепян от Пици, Адел Таарабт и Рафа Силва. Като двойка вътрешни полузащитници действаха Габриел и Любомир Фейса.

Покривът на “Санкт Петербург Арена” беше спуснат, а двата тима излязоха под съпровода на симфоничен оркестър. Домакините можеха да поведат още в 5-ата минута, само че Влаходимос избави удара на Азмун, а Дзюба закъсня за добавка. Таранът на Зенит беше извънредно деен и даже се връщаше до центъра, с цел да оказва помощ в организирането на офанзивите.

Въпреки че мачът се развиваше равностойно, Зенит атакуваше по-опасно и справедливо поведе. Това стана в 22-ата минута, когато руснаците пресираха в наказателното поле на съперника, Оздоев отклони топката към Дзюба и той технично я прати в мрежата.

Бенфика се опита да отвърне незабавно, само че отдалечен изстрел на Таарабт излезе в навън, а Луньов беше покрай това самичък да си сътвори проблеми, само че в последния миг съумя да изрита топката далеко. В края на полувремето Дриуси имаше опция да вкара втори гол за Зенит, само че ударът му мина настрана от вратата.

Азмун направи прекрасен пробив в самото начало на втората част, само че Влаходимос сподели отличен инстикт. Дзюба също се размина с втори гол за Зенит. Бенфика се изнесе в по-предни позиции, само че не сътвори никакви рискове за Луньов. Домакините пък чакаха своя късмет и той пристигна в 70-ата минута. Десният бек Вячеслав Караваев напредна отдясно и центрира, а Рубен Диаш не се ориентира добре в обстановката и си заби автогол.

Това беше преломният миг в мача, след който португалците рухнаха. В 78-ата минута Азмун повиши на 3:0. Иранецът наказа неточност в отбраната на Бенфика и преодоля Влаходимос. В 85-ата минута резервата Де Томас върна едно попадение, само че това беше всичко.

Така Зенит към този момент има 4 точки и е водач в групата поради по-добрата си голова разлика от Лион. В третия кръг съветският първенец ще гостува на Република България Лайпциг, а на Бенфика следва домакинство на Лион.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Шампионска Лига 2 кръг, сряда 2 октомври  Зенит 3:1краен резулат  Бенфика
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР