Земята в Сибир се държи меко казано странно. Преди време

...
Земята в Сибир се държи меко казано странно. Преди време
Коментари Харесай

Нещо странно става в Сибир – земята пружинира

Земята в Сибир се държи меко казано необичайно. Преди време без да е ясна повода, на няколко места се появиха великански кратери. Наскоро един от тях избухна с такава мощ, че гърмежът беше чут на 100 км от мястото.

Тези дни земята продължава да се държи не просто необичайно, а напряко необикновено: появиха се петна, които пружинират като трамплин. Според изданието The Siberian Times, учените нямат отговор за ставащото в Сибир. Според тях обаче, протичащите се необясними неща са свързани едно с друго. Времето в региона на Арктика е извънредно топло тази година. Част от постоянно замръзналата земя към този момент се е размразила. Когато т.нар „ пермафрост “ се размрази и се трансформира в мека почва, втечненият метан, затворен до тогава от мразовитите полета, се трансформира в газообразен. Изглежда това е повода за „ пружинирането “ на почвата. Екип откриватели, посетили мястото са разкрили изпускане на газ метан и въглероден двуокис от към 15 сходни „ пружиниращи “ петна в Сибир.

Метанът и въглеродният двуокис са парникови газове и са причина за задържане на топлината в атмосферата. Според изследване, в случай че постоянно замръзналите площи се разтопят, ще бъдат освободени парникови газове, които ще удвоят въглеродните излъчвания в атмосферата. Ако това е по този начин, освен странното държание на земята в Сибир е породено от промени в климата, само че и самото то ще докара до още по-резки промени в климата. Това е много плашещо.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР