Земята в Индонезия продължава да се люлее. Земетресение с магнитуд

...
Земята в Индонезия продължава да се люлее. Земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Шокът в Индонезия продължава! Земетресение разлюля остров Сумба

Земята в Индонезия продължава да се люлее. Земетресение с магнитуд 6, съгласно Европейския сеизмологичен център, беше записано в региона на остров Сумба. Няма данни за жертви и материални вреди. Предупреждение за цунами не е издавано. Мъж беше изваден отдолу под отломките в град Палу, на остров Сулавеси, оповестява Българска национална телевизия.

След повече от 3 часа старания спасителите извадиха отдолу под отломките на административна постройка в Палу 38 годишен мъж. Според лекарите, положението на оживелия е положително, предвид на времето, прекарано под руините. 

Спасителната акция в града най-засегнат от естествените стихии в края на предходната седмица продължава. Повече от 1 700 здания са изравнение със земята. Освен локалните подразделения на гражданска отбрана и военните, в издирването на оживели и разчистването на парчета вземат участие и доста доброволци. В региона има незабавна потребност от вода, храна и лекарства. Броят на жертвите на естествените стихии надвишава 850, опасенията са, че ще се усилва.

Властите разясниха, че огромна част от датчиците, които записват цунами са развалени или откраднати. Предупреждение е имало, само че то е подценило мощта на стихията и не е стигнало до огромна част от жителите на Палу поради неналичието на електричество след първите мощни земетресения. Междувременно бяха показани сателитни фотоси от огромните провали в града. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР