Земята се задъхва. Последните 4 г. са най-горещите, откакто следим

...
Земята се задъхва. Последните 4 г. са най-горещите, откакто следим
Коментари Харесай

ПроКредит Банк: 1/2 от колите ни са на ток

Земята се задъхва. Последните 4 година са най-горещите, откогато следим времето; температурите в Арктика са се повишили с 3 градуса от 1990 г.; равнището на международния океан се подвига и изяжда бреговете; хора умират, пометени от тайфуни, порои, пожари...
И до момента в който снеговете се топят бързо, политиците вземат зелени решения постепенно, то някои други хора работят. Показват ни какво да вършим, с цел да не убиваме бъдещето на децата. Такъв добър образец е екодейността на ПроКредит Банк.
„ От 2015 година купуваме електрически коли и плъгин хибридни коли. Автомобилите на ток към този момент са 17, а хибридните – 9, което прави 50% от автопарка ни - с нескрита горделивост споделя Константин Киров, който дава отговор за екологичната политика на кредитната институция. - Така банката редуцира потреблението на фосилни горива с 40%! “

ПроКредит Банк е първата финансова институция в България, която подхваща такова огромно възобновяване на парка с екоколи. Автомобилите се употребяват в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Солун и на близки дистанции в регионите към тези градове. „ Като отидем на среща, клиентите ни виждат с електрически автомобил или хибрид – виждат се отдалеко, тъй като са бели, брандирани с логото на банката, и стартират да ни питат по какъв начин вървят, какъв брой устоя батерията... “ Обясняваме им, че минават 140-150 км, което е задоволително за срещите ни денем. Цената на електрическата енергия за едно цялостно зареждане е 4 лв.. Разходът на 100 км - 2,70 лева!  
Банката предлага гратис прилагане на зарядна станция и заем за електрически автомобил или плъгин хибрид при единствено 1,5% рента!
Служителите изясняват, че има и други изгоди за притежателите на електрически автомобили: те не дължат налог и екотакса. При паркиране не заплащат за зона. ПроКредит Банк пък им предлага гратис стационарно зарядно устройство за електро- и плъгин коли, с две паркоместа до централата в София, само че такива станции ще има и при клоновете  в огромните градове.
За да подтиква избора на екоколи, ПроКредит Банк предприе и различен окуражителен ход - смъкна лихвения % за заем за покупка на електрически автомобили и плъгин хибриди. Лихвата 1,5% е годна както за физически лица, по този начин и за компании! Това е най-ниският % освен за заем и лизинг за автомобил в страната, само че изобщо.

Още за преимуществата на електрическите автомобили прочетете в брой 9/2019 на Списание 8.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР