Земята се променя експоненциално по-бързо с всяка изминала година и

...
Земята се променя експоненциално по-бързо с всяка изминала година и
Коментари Харесай

12 места, които трябва да посетите преди да изчезнат

Земята се трансформира експоненциално по-бързо с всяка минала година и някои от най-известните места на планетата към този момент показват последствията от изменението на климата и човешката интервенция, предава " Вести ". Тези емблематични места са натоварени с история, само че търпят толкоз огромни вреди, че са изправени пред неизбежна крах.

От естествени чудеса и антични реликви до цели оживени градове - вижте всички места, които би трябвало да посетите, преди да изчезнат:



Гранд Каньон, Съединени американски щати

Върхът е включен в листата на 11-те най-застрашени исторически обекта в Съединени американски щати от Националния концерн за запазване на историческото завещание поради амортизацията от туризма.



Джакарта, Индонезия

Столицата на Индонезия, център на културата, стопанската система и политиката, в която живеят над 10 милиона души, съгласно сведенията потъва с една от най-бързите скорости в света. Голяма част от него може да бъде потопена до 2050 година



Тимбукту, Мали

Стените от кални тухли на джамиите, издигнати през XIV-XVI в., са в сериозна заплаха поради земната си архитектура. Това трансформира Тимбукту в изчезващо място.



Мъртво море

Смята се, че равнището на Мъртво море спада с най-малко един метър годишно. Експертите се притесняват, че то ще изчезне изцяло, в случай че популацията продължи да отклонява дебита на река Йордан, защото тя е единственият източник на вода за Мъртво море.



Манила, Филипини

Според сведенията столицата потъва с към четири инча всяка година заради несъразмерното изпомпване на подпочвени води и повишението на морското ниво.



Голям бариерен риф, Австралия

Проучванията демонстрират, че повече от половината от рифа е избелял от повишението на температурата на водата и киселинното замърсяване на коралите.



Петра, Йордания

Най-известният археологически обект в страната страда от комбинацията от превалявания, ветрове и изветряне, породено от ръцете на посетителите.



Венеция, Италия

Известният град, известен с сантименталните си разходки с гондоли, постепенно потъва през годините и може да изчезне изцяло в идващите години.



Амазония, Бразилия

Най-голямата дъждовна гора в света, която обгръща 2,1 млн. кв. км, е изложена на сериозен риск заради разрастването на селското стопанство, изсичането на горите и, несъмнено, неотдавнашните пожари.



Тадж Махал, Индия

Заради замърсяването и ерозията, породени от посетителите с течение на времето, специалистите считат, че признакът на Индия може да се трансформира в руини.



Килиманджаро, Танзания

Планината се топи! Съобщава се, че сред 1912 година и 2007 година общата повърхност на ледените полета на Килиманджаро към този момент се е свила с близо 85 %.



Хошимин, Виетнам

Заради употребата на подземните води и бързата урбанизация доста елементи на града не престават да потъват с дребни стъпки всяка година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР