Земята се променя експоненциално по-бързо с всяка година и някои

...
Земята се променя експоненциално по-бързо с всяка година и някои
Коментари Харесай

7 от най-красивите места в света, които трябва да посетите преди да са изчезнали

Земята се трансформира експоненциално по-бързо с всяка година и някои от най-известните места на планетата към този момент показват последствията от изменението на климата и човешката интервенция , описват . Тези емблематични места са натоварени с история, само че претърпяват толкоз доста вреди, че са изправени пред идна крах.

Арката на Дарвин е последното емблематично място, което изчезна , защото фамозната скална групировка в архипелага Галапагос се срути на 17 май 2021. Причината за колапса е естествената ерозия, съгласно Министерството на околната среда на Еквадор, разгласило фотоси в обществените мрежи, показващи единствено два скалисти стълба.

43-метровата скална групировка е кръстена на английския академик Чарлз Дарвин, който посещава островите през 1835 година и развива теорията си за еволюция, като изследва галапагоските чинки. Тази естествена забележителност представляваше и известно място за гмуркачите, защото е едно от най-хубавите места на планетата за наблюдаване на морски костенурки, китови акули, манта и доста други. За благополучие, при сриването няма потърпевши водолази.

От естествени чудеса и антични реликви до цели оживени градове, вижте местата, които би трябвало да посетите, преди да изчезнат от лицето на Земята в галерията ни:
 7 места, които да посетите преди да са изчезнали  7 места, които да посетите преди да са изчезнали  7 места, които да посетите преди да са изчезнали  7 места, които да посетите преди да са изчезнали
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР