Земята не спира да ни удивлява със своето майсторство да

...
Земята не спира да ни удивлява със своето майсторство да
Коментари Харесай

Пет от най-мистериозните природни явления на планетата

Земята не стопира да ни удивлява със своето майсторство да сътворява причудливи форми, чудеса, които ни смайват и очароват, написа Дарик. Вижте някои от най-невероятните естествени феномени на планетата:

Преместването на камъни

Това геоложко събитие се намира в сухото езеро Racetrack Playa в Долината на гибелта, Калифорния. Камъните се движат без каквато и да е интервенция на хора или животни и оставят следи по набраздената с голям брой геометрични форми, в резултат на високите температури, Земя.

И до през днешния ден този геоложки феномен продължава да удивлява учените.

Образуването на смерч

Смерчът се образува посредством прекосяването на торнадо над водата. Често се среща в тропиците и наоколо до Австралия, само че също по този начин и по крайбрежието на Европа, Британските острови, Средиземно море и други За разлика от нормалното торнадо, смерчът трае единствено 15-30 минути, той е с по-малък диаметър и скорост на въртене.

торнадо Вълни-убийци

Тези великански талази се издигат на височина 20-30 метра, има ги в океана и имат атипично държание. Вълните-убийци са необикновено рискови за корабите. След като вълната се удари в плавателния съд, корабът не може да устои на голямото налягане на водата.
Kalgasporу

Kalgasporу е образувание под формата на игли или пирамиди на наклонена повърхнина и снежни полета в планините на тропиците и субтропиците. Те се появяват в изискванията на изсъхнал въздух и високото състояние на Слънцето. Обикновено иглите и пирамидите доближават размер до 6 метра, а на връх Еверест са открити Kalgasporу с височина до 30 метра.

 Северно зарево Северно зарево

По време на слънчеви изригвания огромно количество частици биват изхвърлени в открития Космос. Когато попаднат в обсега на магнитното поле на Земята, те се насочват към магнитния Северен полюс, където си взаимодействат с горните пластове на атмосферата. Северното зарево е силата, освобождавана освен това взаимоотношение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР