Земята не е единствената планета в Слънчевата система, която се

...
Земята не е единствената планета в Слънчевата система, която се
Коментари Харесай

Климатични промени - и на Юпитер и Уран

Земята не е единствената планета в Слънчевата система, която се следят внезапни промени на климата - това се случва на Юпитер и Уран, откриват нови данни от телескопа " Хъбъл ", заяви Digital Trends.

Той може да е към този момент на възраст, само че към момента предава скъпа информация от най-близкия ни Космос - изключително външните планети, които не се следят толкоз от близко от други телескопи, в орбита или на повърхността.

Юпитер е надалеч от Слънцето - близо 6 пъти по-далеч от Земята, и по-голямата част от топлината на газовия колос не идва от звездата ни, а от личното му ядро. Тя е и доста висока по отношение на други планети, и това прекосяване на сила от вътрешната страна навън води до изключително мощни стихии по полюсите.

Скорошни фрагменти от Хъбъл обаче демонстрират вълна от циклони и антициклони към екватора на планетата.

Уран е особена планета - за разлика от всички други, орбитира на една страна, тъй че на процедура полюсите се редуват с лице към Слънцето. В добавка е най-студената в Слънчевата система, въпреки да не е най-далеч от Слънцето. Ледената кора от дясната страна на планетата се усилва внезапно в последните 8 години, демонстрират фрагментите на орбиталния телескоп.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР