Земята миналата година разби глобалните годишни топлинни рекорди, флиртува с

...
Земята миналата година разби глобалните годишни топлинни рекорди, флиртува с
Коментари Харесай

Земята разби глобалния топлинен рекорд през 23 г. и флиртува с границата на затопляне, казва Европейската агенция

Земята предходната година разруши световните годишни топлинни върхове, флиртува с контрактувания предел на стопляне в света и сподели повече признаци на трескава планета, заяви Европейската организация за климата във вторник.

В един от първите от няколкото екипа от научни организации, които пресметнаха какъв брой извънредно топла е била 2023 година, Европейската организация за климата Коперник съобщи, че годината е била 1,48 градуса по Целзий (2,66 градуса по Фаренхайт) над прединдустриалното време. Това е малко под границата от 1,5 градуса по Целзий, която светът се надяваше да остане в границите на Парижкото съглашение за климата от 2015 година, с цел да избегне най-тежките последствия от стоплянето.

А януари 2024 година е на път да бъде толкоз топъл, че за за първи път 12-месечен интервал ще надвиши прага от 1,5 градуса, сподели заместник-директорът на Коперник Саманта Бърджис. Учените неведнъж са казвали, че Земята ще би трябвало да се затопли приблизително с 1,5 градуса за две или три десетилетия, с цел да бъде техническо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР