Земетресенията имаха опустошителен ефект навсякъде. Първото продължи 65 секунди и

...
Земетресенията имаха опустошителен ефект навсякъде. Първото продължи 65 секунди и
Коментари Харесай

Силата на земетръса в Кахраманмараш се равнява на 500 атомни бомби

" Земетресенията имаха унищожителен резултат на всички места. Първото продължи 65 секунди и нанесе огромни опустошения. Второто за 2 минути разклати още по-сериозно целия регион и нанесе още по-големи провали. Силата на силата от двете трусове се равнява на мощта на 500 атомни бомби. Казвам го тъкмо и ясно ". Това съобщи генералният шеф на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) проф. доктор Орхан Татар пред вестник " Миллиет ".

Проф. доктор Татар сподели, че все още (днес е шестият ден след трусовете) са регистрирани над 2 хиляди вторични труса в засегнатите окръзи. Повечето са били с магнитуд над 4 по Рихтер. Трусовете не престават. Те не са естествени вторични земетресения.

“Моля, не вярвайте на всички известия, на всички думи, видеа,които се тиражират в обществените медии ”, прикани проф. доктор Орхан Татар.

Директорът на АФАД даде пояснения и за изказванията, които се появиха в обществените медии, за вулканични изригвания в региона.

Селяни от квартал Гьоксун на Кахраманмараш описаха, че след земетресението над планината Кушкаясъ се е появил пушек, а по-късно е изтекло черно вещество. Моментите, снимани на видео, бяха споделени в обществените мрежи. След фотосите, които провокираха огромна суматоха, се появиха изказвания за вулканична активност.

“Нашите наблюдения в Гьоксун демонстрират, че в района няма потоци от лава, вулканична пепел, петрол или газ. Твърденията не са правилни. Няма скална група, която да провокира вулканично изригване ”, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР