Земетресението с магнитуд 7,0, което разтърси Аляска, нанесе сериозни щети

...
Земетресението с магнитуд 7,0, което разтърси Аляска, нанесе сериозни щети
Коментари Харесай

Земетресението в Аляска нанесло щети на инфраструктурата, няма жертви

Земетресението с магнитуд 7,0, което раздруса Аляска, нанесе съществени вреди на пътища и друга инфраструктура, предадоха ДПА и АП.

Епицентърът на труса е бил на 13 км северозападно от най-големия град на щата, Анкъридж, и на дълбочина към 43 км, заяви Геофизическият институт на Съединени американски щати.

На конференция във Вашингтон сенаторът Дан Съливан съобщи, че за момента няма данни за починали или съществено потърпевши, само че са нанесени тежки вреди на инфраструктурата в Анкъридж, който е с население към 300 000 души.

Земетресението е било усетено на разстояние от 600 км. То е било последвано е редица вторични земетресения, 10 от които са били с магнитуд над 4, а три с магнитуд над 5.
Много пътища и мостове са затворени. Полицията на Анкъридж прикани локалните поданици да не употребяват пътищата, в случай че не им се постанова.-->

Сенатор Лиса Мъркауски съобщи, че земетресението е засегнало главните пътища в и към Анкъридж и че се следят спирания на електроподаването и повреди на газопроводи.
Общинското електроразпределително сдружение на Аляска съобщи, че сред 7000 и 10 000 от клиентите му са без електричество.

Път, който води до интернационалното летище на Анкъридж отчасти се е срутил. Самото летище за малко бе затворено, само че към този момент е възобновило работа. Железопътният превоз обаче продължава да е спрян.
 
Губернаторът на Аляска Бил Уокър разгласи изключително състояние и заяви, че е в директен контакт с Белия дом.

Президентът Доналд Тръмп изрази в Twitter поддръжката си за жителите на Аляска и даде обещание, че федералното държавно управление " няма да пести средства " за справяне с последствията от земетресението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР