Земетресението с магнитуд 5,6 на индонезийския остров Ява е взело

...
Земетресението с магнитуд 5,6 на индонезийския остров Ява е взело
Коментари Харесай

Поне 46 загинаха след земетресение в Индонезия

Земетресението с магнитуд 5,6 на индонезийския остров Ява е взело минимум 46 жертви, а 700 души са ранени, по данни все още, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на ръководителя на локалната власт в най-засегнатия град Чианджур Херман Сухерман.

" Има десетки починали. Пострадали са стотици, а може би даже хиляди къщи ", сподели представител на градската администрация.

По-рано Сухерман сподели пред индонезийската телевизия " Метро ТВ ", че единствено в една болница са умряли близо двадесет души, а на най-малко 300 е била оказана здравна помощ. Той посочи, че в множеството от случаите става въпрос за счупвания, получени, когато хората са се оказали затиснати под парчета от разрушени здания.

Индонезийската Агенция по метеорология, климатология и геофизика (BMKG) заяви, че епицентърът на земетресението е бил на сушата, покрай Чианджур, провинция Западна Ява.

Огнището на труса е било на дълбочина 10 км. Земетресението е почувствано мощно и в столицата Джакарта, която се намира на към 75 км от Чианджур. Агенцията по геофизика заяви, че няма заплаха от цунами.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР