Земетресение с магнитуд от 3,7 по Рихтер бе регистрирано тази

...
Земетресение с магнитуд от 3,7 по Рихтер бе регистрирано тази
Коментари Харесай

Трус с магнитуд от 3,7 стресна жителите на Ялова, Истанбул и Бурса

Земетресение с магнитуд от 3,7 по Рихтер бе записано тази заран в град Ялова (Северозападна Турция), сочат данни на основаната в Истанбул сеизмологична обсерватория Кандилли, предават турските медии.

Трусът е регистриран в 9:21 ч. локално време (8:21 ч. бълг. време), а дълбочината му е била едвам 4,1 километра.

Освен в Ялова земетресението е усетено в Истанбул и Бурса и е провокирало суматоха измежду популацията.
Засега няма данни за отрицателни последствия след труса.

По информация на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) земетресението е било с магнитуд 3,5.

Това е следващото земетресение в региона на Мраморно море през последните няколко месеца, което стряска жителите в района. Редица турски сеизмолози предизвестяват за предстоящо ново мощно разрушително земетресение към Истанбул.

На 17 август 1999 година регионът на Истанбул, който е ситуиран на границата сред Анадолската и Евразийската тектонична плоча, бе разтресен от земетресение с магнитуд 7,6. По публични данни тогава починаха над 17 хиляди души, по неофициални данни - близо 40 хиляди, а 45 хиляди бяха ранени.

Миналата седмица водещият турски сеизмолог проф. доктор Шюкрю Ерсой съобщи, че броят на разломните линии в Турция към този момент е над 500, като още веднъж посочи действителната обстановка с риска от мощни трусове в Турция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР