Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Северна Калифорния в

...
Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Северна Калифорния в
Коментари Харесай

Земетресение в Калифорния събуди хората през нощта

Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер раздруса Северна Калифорния в 2:34 сутринта локално време (12:34 часа българско време). Епицентърът е на към 12 благи западно от Фърндейл, съгласно Геоложката работа на Съединените щати.

До 3 часа сутринта повече от 50 000 семейства останаха без електричество в окръг Хумболт. Земетресението е станало на повече от 320 километра северно от Сан Франциско. Американските сеизмолози завиха, че няма заплаха от цунами, макар че епицентърът е в Тихия океан.

Засега не се оповестява за съществени вреди и потърпевши хора, само че в доста домове са паднали предмети и книги от рафтове и библиотеки, оповестява The New York Times.

That was a big one. Power is now out in. House is a mess.
— Caroline Titus (@caroline95536)
За обилни спирания на електрозахранването от Арката на юг до Рио Дел оповестява Los Angeles Times. Властите оповестяват също за приключване на газ и някои известия за вреди по здания и инфраструктура.

Средно пет трусове с магнитуд сред 6,0 и 7,0 се случват на година в щатите Калифорния и Невада, съгласно скорошна тригодишна извадка от данни на американските сеизмолози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР