Земетресение с магнитуд 5,7 удари близо до столицата на Нова

...
Земетресение с магнитуд 5,7 удари близо до столицата на Нова
Коментари Харесай

След циклона и земетресение удари Нова Зеландия

Земетресение с магнитуд 5,7 удари покрай столицата на Нова Зеландия Уелингтън в сряда , заяви Геоложката работа на Съединени американски щати (USGS), до момента в който нацията се бори със свлачища и наводнения след миналия циклон " Габриел ", предава Associated Press.

Националният център за ръководство на изключителните обстановки на Нова Зеландия написа в " Туитър ", че трусът е " необятно усетен на Северния остров ". Засега няма информация за вреди или потърпевши и не оповестено предизвестие за цунами .

Земетресението е станало на дълбочина 74 километра под пролива Кук, който разделя Северния и Южния остров, заяви USGS.

Уелингтън е в южния завършек на по-гъсто популации Северен остров, който, който лиши живота на четирима души мъртви и е най-разрушителното метеорологично събитие в южната част на Тихия океан от десетилетия.

Докато " Габриел " се отдалечава от Нова Зеландия, несвързана с него метеорологична система се чака да донесе нова порция проливни дъждове през идващите дни , което ще усили рисковете от нови свлачища и наводнения.

Страната, обитаема с 5 милиона души се намира на " Огнения пръстен ", дъга от сеизмични разломи към Тихия океан, където земетресенията са постоянно събитие.

. лиши живота на 185 души и унищожи хиляди домове и здания.
 Нова Зеландия разгласи национално изключително състояние
Нова Зеландия разгласи национално изключително състояние

Страната страда от наводнения, свлачища и вреди на пътища и инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР