Земетресение с магнитуд 5,2 разтърси района Бингьол в източната част

...
Земетресение с магнитуд 5,2 разтърси района Бингьол в източната част
Коментари Харесай

5,2-силно земетресение разтърси Източна Турция, няма съобщен...

Земетресение с магнитуд 5,2 раздруса региона Бингьол в източната част на Турция, в 21.28 ч, като към този момент няма известия за жертви и имуществени вреди. Земетресението е станало на дълбочина 15,51 километра.

Говорителят на вътрешното министерство Исмаил Чатаклъ съобщи в изказване, че няма известия за жертви от провинциите Бингьол, Ерзурум, Ерзинджан, Елязъ и Диарбекир, където е усетен трусът.

" Огледът в района продължава ", сподели той, базирайки се на напъните на управляващите да дефинират възможни материални вреди или жертви.

Директорът на връзките Фаретин Алтун съобщи, че страната е нащрек с всички свои институции. Губернаторът на Бингьол Кадир Екинджи съобщи в изказване пред тв " A Хабер ", че не е получена информация за загуба на живот или имущество. Вторични земетресения не престават в Елязъ и Бингол. Съобщено беше само, че две къщи са унищожени в две села от квартал Каракочан в Елязъ и няма известия за жертви.

Източна Турция е сеизмично деен район. Провинция Елязъ беше разтърсена с огромно земетресение с магнитуд 6,8 при започване на 2020 година Най-малко 41 души бяха убити и 1 607 други бяха ранени, откакто земетресението на 24 януари удари града.

Бедствието също остави хиляди без дом в източната провинция, защото 58 здания се срутиха и 428 здания бяха оставени с сериозни структурни вреди след земетресението. Януарското земетресение също унищожи 315 здания и тежко повреди 2424 други в прилежащата провинция Малатия.

Турция е измежду най-активните сеизмични страни в света заради позицията си на няколко дейни разломни линии, като десетки леки трусове и вторични земетресения се случват всекидневно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР