Земетресение с магнитуд 5,1 е регистрирано в град Коня, Централна

...
Земетресение с магнитуд 5,1 е регистрирано в град Коня, Централна
Коментари Харесай

Ново силно земетресение в Турция

Земетресение с магнитуд 5,1 е записано в град Коня, Централна Турция, оповестява Европейско-средиземноморският сеизмологичен център.

По данни на АФАД трусът е регистриран в 18:06 ч. Епицентърът му е бил в региона Селчуклу. Дълбочината на земетресението е била 7,24 километра, написа.

Трусът е провокирал суматоха измежду хората.

Кметът на Коня Угур Ибрахим Алтай съобщи пред държавната телевизия на Турция, че към този момент няма информация за потърпевши хора и за нанесени вреди.

От февруари досега има над 3000 трусове в региона на мощния трус в Турция, с магнитуд от 3 нагоре. Това значи на всеки час по един трус, съобщи преди дни сеизмологът проф. Николай Милушев.

По думите му разликата сред магнитуд 5,5 и 7,8 е над 100 пъти по логаритмичната канара.

„ Сеизмичната конюнктура на Балканите е напълно естествена. Теоретично е допустимо до 5 години да има обособени по-силни земетресения от главното земетресение през февруари. Това е наместване след огромния трус в Турция, изцяло обикновено е да има огромно количество вторични. За България няма заплаха. Сеизмичната интензивност, подбудена от мощния февруарски трус, е голяма, само че това е обикновено “, твърди Милушев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР