Земетресение с магнитуд 4,8 стресна граждани и туристи в район

...
Земетресение с магнитуд 4,8 стресна граждани и туристи в район
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 4,8 удари известни турски курорти

Земетресение с магнитуд 4,8 стресна жители и туристи в регион Кьойджеиз в окръг Мугла, единствено на десетки километри от известните турски курорти Мармарис и Фетийе. В непосредственост се намира летище Даламан, обслужващо региона. Работата му не е наранена от труса, който бе регистриран през днешния ден в 13:58 часа.

Земетресението е усетено в близките градове Анталия, Денизли и Измир, също по този начин и на прилежащия гръцки остров Родос. 

Трусът провокира краткотрайна суматоха в курортните градчета и доста хора излязоха на улицата, уплашени от възможни вторични земетресения.

В Туитър акаунта на истанбулската обсерватория Кандилли беше оповестено, че земетресение с магнитуд 4,6 е станало в 13:58 в Кьойджеиз в окръг Мугла.

Според изказването, направено от отдела по земетресенията на службата по ръководство на бедствия и изключителни обстановки към президентството в Анкара (AFAD), земетресението е било на дълбочина 7 километра под земната повърхнина.

Няма информация за жертви, ранени и обилни материални вреди в региона на земетресението.

От информация, получена от кабинета на губернатора на Мугла, стана ясно, че има пукнатини в къща и че до момента не е имало други регистрирани съществени последствия. Екипи на AFAD са изпратени в района за оценка на вредите.

В непосредственост до региона на земетръса няма секции, свързани с изборите в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР