Земетресение с магнитуд 4,1 разлюля района на Истанбул, съобщи турската

...
Земетресение с магнитуд 4,1 разлюля района на Истанбул, съобщи турската
Коментари Харесай

Земетресение разлюля района на Истанбул

Земетресение с магнитуд 4,1 разклати региона на Истанбул, заяви турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Нора Чолакова.

Трусът е регистриран в 23:53 ч. локално време. Епицентърът на труса е бил в Мраморно море в региона на град Чънарджък, окръг Ялова. Дълбочината му е била 11,18 км. Земетресението е провокирало суматоха измежду популацията.

Трусът е усетен в Истанбул, както и в други прилежащи на Ялова окръзи. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая уточни, че екипи на АФАД правят проучване на терен за възможни вреди. Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви, че няма данни за потърпевши хора при труса.

Потребители в обществените мрежи оповестяват за усетеното земетресение, като множеството прибавят, че не са потърпевши при труса.

Междувременно в 1:15 ч. локално време бе регистриран трус с магнитуд 4,3 в черноморския окръг Гюмюшхане. Епицентърът на земетресението е бил в региона на град Келкит. Дълбочината му е била 15 км, осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР