Земетресение от 5,9 по Рихтер разтърси западна Турция и беше

...
Земетресение от 5,9 по Рихтер разтърси западна Турция и беше
Коментари Харесай

93 души са ранени при заметресението в Турция


Земетресение от 5,9 по Рихтер раздруса западна Турция и беше усетено даже у нас. Ранени са 93 души, един е в тежко положение. В рамките на деня последваха над 130 вторични труса.

Трусът е записано минути след 3 часа сутринта българско време в региона на черноморската провинция Дюздже. Усетено е освен в Истанбул, само че и в столицата Анкара. В България то се усети леко във Варна и в Бургас.

Десетки поданици на град Дюздже обаче напуснаха в суматоха домовете си и прекараха утринните часове на открито. Според локални медии някои даже са скачали от балконите си.

Екипът на bTV новините, който е в Турция, също усети, само че не по този начин мощно, както хората в региона на епицентъра до град Дюздже, който се намира на 210 километра от Истанбул. Може би по тази причина в мегаполиса няма суматоха по улиците. По-голямата част от жителите на града схващат за от утринните вести.

Земетресението беше усетено и от поданици в столицата Анкара, както и в Болу, в Бурса, в Одрин и в други градове наоколо до Черно море. се случва десетина дни откакто управляващите в Турция направиха разяснителна акция измежду популацията с клипове по какъв начин да реагират при земетресение. Така, че хората са оптимално готови за реакция.

Любопитен е и обстоятелството, че 80% от постройките в региона са били възобновени или укрепени след опустошителни земетресения през 1999 година, което е помогнало за минимизиране на вредите
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР