Земен трус с магнитуд 5,7 разтърси южната и централната част

...
Земен трус с магнитуд 5,7 разтърси южната и централната част
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,7 бе регистрирано в Мексико

Земен трус с магнитуд 5,7 раздруса южната и централната част на Мексико , в това число столицата, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки Геофизичния институт на Съединени американски щати. Жители и работещи в столицата Мексико са напуснали краткотрайно постройките, в които са се намирали. Няма данни за потърпевши или вреди.

По данни на Геофизичния институт на Съединени американски щати земетресението е било записано към 8:30 ч. локално време (13:30 ч. по Гринуич). Епицентърът е бил покрай град Хуахуапан де Леон в щата Оахака.



Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център, представен от ТАСС, земетресението е било с магнитуд 5 ,8 и с епицентър в мексиканския щат Пуебло, на 10 км дълбочина.

Националната сеизмологична работа на Мексико оповестява, че зем етресението е било с магнитуд 5,9 , оповестява ДПА. То е задействало сеизмологичната сигнализация в столицата и други градове.

Жителите на многоетажни здания в мексиканската столица са били евакуирани , отбелязва ТАСС. Властите са наредили щ етите в засегнатите територии да бъдат избрани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР