Земеделците в Нови Сад са готови да радикализират протеста си,

...
Земеделците в Нови Сад са готови да радикализират протеста си,
Коментари Харесай

Възможно е да блокират пътища в Сърбия

Земеделците в Нови Сад са подготвени да радикализират митинга си, допустимо е блокират пътищата, оповестява вестник " Данас ".

Протестиращите са блокирали Нови Сад в очакване на резултати от диалозите на техни представители с премиера Ана Бърнабич. Протести има и в Суботица, Панчево и Крагуевац. Земеделците в Лапово чакат на тракторите си отговор от държавното управление, а фермерите от южен Банат са блокирали и двата изхода от Панчево за Белград.

До момента няма резултат от диалозите. Фермерите стачкуват срещу " унизителното и отчайващо положение на земеделието в Сърбия и мълчанието на институциите във връзка с такова положение ".

Те желаят цената на слънчогледа да не е по-ниска от 700 евро за звук, а горивото за есенна работа да е 170 динара (1,45 евро). За пролетната сеитба те желаят да бъдат освободени от данък върху горивата. По-рано този месец министърът на земеделието Бранислав Недимович даде обещание на фермерите, че ще бъдат взети редица ограничения, само че те обявиха, че няма да махнат тракторите си от центъра на Нови Сад, до момента в който не получат писмени гаранции, че обещанията ще бъдат изпълнени.

Един от фермерите, Джордже Груич, добави тогава, че стопаните упорстват да бъде оповестено бедствено състояние поради сушата. " Ние слагаме изискванията, тъй като ние храним тази страна ", сподели той. От седмица земеделците блокират Нови С??д и други градове в Сърбия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР