Земеделци в различни региони на страната излязоха на протест. Планиран

...
Земеделци в различни региони на страната излязоха на протест. Планиран
Коментари Харесай

Протест на земеделците и в Северна България

Земеделци в разнообразни райони на страната излязоха на митинг. Планиран е фермерски митинг в още 11 европейски страни. Повод за недоволството е нерегламентираният, съгласно тях, импорт на украинско зърно и зелените политики на Европа.



100 тежки трактора минаха през главните булеварди на Добрич. В Северна България стачкуват още Видин, Враца, Монтана, Русе, Плевен, Разград и Силистра. Родните зърнопроизводители се оповестиха и против добива на газ от плодородни земи. Според тях некачествената стока, която се внася, подкопава българското земеделие.

Складовите бази са цялостни, изкупните цени са ниски. Те нямат средства и се притесняват, че няма да могат да засеят наесен.



" Националната асоциация на зърнопроизводителите е мотив за разписване на една декларация срещу чиновнически, глупави решения от страна на Еврокомисията в бранш " Земеделие ". 12 страни членки ще ни поддържат, ще има митинги в тези страни, те стартират от на следващия ден. Вносът, който влиза от Украйна, не е следен. В България няма надзор на това, което влиза в страната ни. Унищожава българското земеделие ", сподели Радостина Жекова - ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

" Убиха овощарството, убиха зеленчукопроизводството, сега желаят да убият и зърнопроизводството. Ние не желаеме това. Аз съм младеж. Обичам земеделието, обичам работата си, желая да остана в България и считам, че страната би трябвало да се погрижи за това нещо ", сподели агрономът Вероника Чалъкова.

" Ние сме срещу украинския импорт, който е безотговорен, без всевъзможни ограничения за качество ", сподели зърнопроизводителят Деян Балчев.

Протестиращите за малко стопираха пред офиса на Разплащателната организация на ДФЗ " Земеделие ", където внесоха своите претенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР