Земеделци ще блокират днес северната граница на България. В 10:00

...
Земеделци ще блокират днес северната граница на България. В 10:00
Коментари Харесай

Земеделци затварят Дунав мост

Земеделци ще блокират през днешния ден северната граница на България. В 10:00 часа стартират ефикасни протестни шествия със земеделска техника, заяви за Дарик Милен Коев, ръководител на фермерски съюз ‚Дунавско зърно “. Българските аграрни производители пристъпват към ефикасни протестни дейности с едно само искане: Да не се удължава за България действието на регламента на Европейския парламент и на Съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна.

„ Българските зърнопроизводители са подложени на засилващ се напън от интензивния украински импорт на зърнени и маслодайни култури в страната, който блокира напълно търговията на родното произвеждане Складовете на земеделските производители са цялостни със залежала продукция. Пазар за българското зърно няма, а жътвата следва след два месеца. Новата годишна продукция няма къде да бъде прибрана и няма изгледи обстановката да се усъвършенства, в случай че украинският импорт на селскостопански артикули в страната продължи. “, съобщи Коев.

Зърнопроизводителите ще блокират в 10:00 часа кръговото кръстовище на Дунав мост при Русе. Протестните дейности ще продължат до 16 часа и ще обиден и граничните пунктове при Видин, Силистра и Кардам. За да поддържат сътрудниците си в Русе ще дойдат и земеделци от Южна България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР