Земеделци от цялата страна излязоха на протест с искане за

...
Земеделци от цялата страна излязоха на протест с искане за
Коментари Харесай

Земеделци от цяла България на протест с искане за оставка на Вътев

Земеделци от цялата страна излязоха на митинг с искане за оставка на земеделския министър Кирил Вътев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Напрежението ескалира. Министър Вътев го няма, пристигна заместник-министърът на земеделието Александър Йоцев.

Поради заплаха от ескалиране на обстановката с протестиращите, служителите на реда прибраха Йоцев в министерството.


" Каним представителите в постройката на министерството ", сподели министър Йоцев.

Протестиращите обаче отхвърлиха да влязат. " Вижте по какъв начин този човек манипулира, няма да влезем, елате вие при протестиращите ", сподели Димитър Зоров, съпредседател на Националния съюз на говедовъдите.


Заместник-министърът потегли към протестиращите, само че екипът му незабавно го прибра.

Бойко Синапов, представител на България в Европейската асоциация по животновъдни науки (EAAP) сподели за БГНЕС, че земеделците имат няколко претенции. " Незабавно погашение на дотациите, да се изплати неполучената помощ за Украйна, ние желаеме да бъдем предпазени, нашето произвеждане да бъде предпазено ", акцентира Синапов.


Александър Трендафилов от Цалапица съобщи за БГНЕС, че не стачкува единствено за пари. " Никой не обърна внимание на новия стратегически проект 2023-2027 година Две години имаше разискване, само че никой не взе отношение. С новата тактика за отглеждането на животни те не опазиха ползите ни. Не протестираме единствено за пари, би трябвало да има напълно смяна в цялостната тактика за животновъдите. Всички банкрутираме ", добави протестиращият. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР