Земеделският министър Явор Гечев и председателят на Националната агенция на

...
Земеделският министър Явор Гечев и председателят на Националната агенция на
Коментари Харесай

Министър Гечев: България първа надигна глас, че коридорите за износ от Украйна не работят

Земеделският министър Явор Гечев и ръководителят на Националната организация на зърнопроизводителитеКостадин Костадинов  каментираха в предаването " Лице в лице " по БТВ казуса с вноса на зърно от Украйна.

 

" Първата страна, която надигна глас и сподели, че коридорите за експорт от Украйна не работят, беше България. Оказахме се прави – всичките пет европейски страни, които след това надигнаха глас, се съгласиха с България. Това не е налагане на ембарго, а мощен глас към Европейската комисия, че има проблем и той няма да се реши от самосебсе си ", съобщи Гечев.

 

Европейската комисия реагира незабавно и предложи пакета от 100 млн. евро. Към този миг не знаем по какъв начин ще се разпределят тези средства, уточни той.

 

Мерките, които предложи Европа, произтичат от нас. Те са положително начало, само че желаеме да има непрекъснато настоящ механизъм, разгласи земеделският министър.

 

Контролът е доста сериозен и няма по какъв начин да се позволен некачествени артикули от Украйна, увери Явор Гечев.

 

Костадин Костадинов акцентира, че зърнопроизводителите имат разноски - ренти на притежатели на земя, предпазване в складови и прочие Той сподели, че публикуваните измежду обществото отзиви, че цената на зърното изкуствено се подвига, неотговарят на действителността.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР