Земеделският министър Десислава Танева чу предизборен и политически мотив в

...
Земеделският министър Десислава Танева чу предизборен и политически мотив в
Коментари Харесай

Taнева разчете предизборни мотиви в критиките на президента за субсидиите

Земеделският министър Десислава Танева чу избирателен и политически претекст в изявлението на президента Румен Радев, че в България се давали по-големи дотации на по-големите фермери .

" Всичко е въпрос на познаване на европейската регулация за систематизиране на парите. Всичко останало е популизъм - дали е избирателен, дали е политически - не мога да кажа . Не може от тази институция да се приказват такива общи приказки ", разяснява Танева в отговор на журналистически въпрос за рецензиите на президента.

Според нея, когато се вършат изявления, би трябвало да се познава нормативната база и норма за систематизиране на дотациите . България се е възползвала от всички и дадени благоприятни условия от пакета " Директни заплащания ", който е близо 800 млн. евро. и оптимално вероятните средства да бъдат ориентирани към дребните производители - към бранш отглеждане на животни, плодове и зеленчуци.

Тя увери, че всичко от стратегиите е ориентирано към недофинансираните браншове. Танева запита още към кого е насочен въпроса по какъв начин се разпределят дотациите - това е европейско решение и средствата се отделят към недофинансираните браншове и дребните производители.

" Това са общи приказки, които не почиват на фактологията ", сподели още Танев в отговор на думите на президента. Тя уточни, че в случай че президентът има съответни оферти, земеделското министерство ще прегледа и тях.

" Всичко се намира на уеб страницата на земеделското министерство и може да се ревизира. Само, че когато консултант ти е господин Бозуков, длъжностен министър 3 месеца , няма по какъв начин да стъпиш на действителни обстоятелства и да приказваш правилно и обективно ", сподели още Танева и повтори, че цялата информация е качена на уеб страницата на земеделското министерство и предстои на инспекция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР