Земеделските стопани, пострадали от тежката буря в Бургаско, могат да

...
Земеделските стопани, пострадали от тежката буря в Бургаско, могат да
Коментари Харесай

Държавна помощ за земеделците, пострадали от бурята в Бургаско

Земеделските стопани, потърпевши от тежката стихия в Бургаско, могат да получат помощ от страната. За целта трябва да подават заявки в Общинските служби „ Земеделие “ в регионите, в които се намират засегнатите парцели. Подкрепата ще бъде отпускана на база констативни протоколи, а изплащането на средствата ще става в най-кратки периоди. 

Заявленията могат да се бъдат подавани до 10 дни от бедствието. Огледът на засегнатите площи се прави, когато изискванията разрешават да се направи оценка на щетите, уточняват властите. Земеделските производители ще бъдат подкрепени посредством държавната помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури.

В същото време в Поморие продължава почистването на училищните дворове и здания, както и уличната мрежа от клони и паднали дървета.

 
Навсякъде където могат екипи разчистват града, тъй като вредите бяха в действителност съществени. Тази заран разговарях със заместник-кмета, ставаше дума за един значителен клон наоколо до детска градина, който виси и тя ми сподели, че сигналите са стотици.
Красимир Калудов, общински консултант

Дъждовете ще продължат, а събота и неделя се чака стопляне, предвиждат метеоролозите.

 
Във вторник първата вълна, която ще премине с последователно захлаждане, ще окаже въздействие основно в Рила и Пирин, там се чакат слаби валежи от дъжд и сняг. В сряда процесите ще бъдат по-сериозни, с по-голяма протяжност и в цялата страна се чакат дъждове, а по планините, имам предвид и Стара планина и Рило-Родопския масив ще бъдат от влажен сняг.
Петър Янков

Началото на есента ще донесе още веднъж високи температури, които тук-там ще доближат 25 градуса.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР