Земеделските производители в Стара Европа масово протестират, а Ройтерс съобщава,

...
Земеделските производители в Стара Европа масово протестират, а Ройтерс съобщава,
Коментари Харесай

Само издухани парвенюта не уважават фермерите

Земеделските производители в Стара Европа всеобщо стачкуват, а Ройтерс оповестява, че наред с сътрудниците им във Франция, Италия, Полша, Германия, Чехия, Румъния, към този момент и " белгийските фермери блокираха пътищата за достъп до контейнерното пристанище Зеебрюге, в митинг против растящите разноски, екологичните политики на Европейски Съюз и проекта за импорт на евтини храни ". Нашите земеделци обявяват недоволството си от същите препъни камъни, само че не стачкуват интензивно. Защо ли? Наистина ли българската политика към този момент до такава степен пречупи волята и вярата на хората за по-добро, че никой не смее глава да надигне?!
 

„ Ние желаеме почитание от нашето държавно управление, европейското ръководство. Единственият метод да се покаже такова почитание е воденето на политика, която да е удобна за фермерите и храните ".

Това са коментирали белгийските производители на храна пред международната Ройтерс. И са в своето право да изискват от политиците си.
Нашите преди тъкмо 8 дни се срещнаха персонално с премиера, поговориха си и се заредиха с нови очаквания...
Впрочем, казусът на всички европейски производители на храна е, че пазарът е залят от украински артикули, които занижават цените и понижават приходите на земеделските производители. Част от нашите земеделци са обезщетени, само че зърнопроизводителите да вземем за пример са изключени от тази сметка. А животновъдите още чакат обвързаното подкрепяне, с цел да си нахранят животните и така нататък и тъй наречените.



Много браншови организации от дълго време сигнализират, че в Европейски Съюз има дисбаланс при разпределението на дотациите. И дават образец с сътрудниците си от прилежаща Гърция, където получават по 110 лева на декар, в България едвам по 20 лева на декар.

Колко пък да сме равноправни в новия съюз с новите братушки!?

Не е ясно за какво през всичките години обратно нито един български политик, който сме пращали в Европейски Съюз, не се е застъпил в отбрана на българските аграрни производители и действителностите през днешния ден са такива каквито са. Никакви ангажименти, шикалкавения и оправдания не могат да трансформират печалната картина на унищоженото ни селско стопанство.
Важно е да знаем това и да помним, когато гласуваме на идните следващи избори за наши представители в Европейски Съюз. Гласуването ни се случва на всеки 4 години, само че се постанова да се храним всеки ден по няколко пъти и в действителност - никой не е по-голям от хляба си. Само измислени, издухани парвенюта могат да не почитат фермерите и да ги унижават, само че тях нормално историята ги праща в справедливо забвение.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР