Земеделските производители поискаха близо половин милиард държавна помощ заради последиците

...
Земеделските производители поискаха близо половин милиард държавна помощ заради последиците
Коментари Харесай

Земеделците с право искат 500 млн. лв., но пари в бюджета няма

Земеделските производители желаеха близо половин милиард държавна помощ поради последствията от войната в Украйна. Правителството търси средства за обезщетенията. Предстои среща на премиера, финансовия и земеделския министри с представителите на сектора.

Министърът на земеделието Кирил Вътев разяснява обстановката в сектора по време на ритуалното заразяване на лозя в Троянския манастир. 

" Европа стачкува основателно, всички аграрни производители сега са притиснати от високите разноски на стандартите, които извършват и от конкурентния импорт от Украйна. България не е изключение, ние сме в безусловно същата обстановка. Вносът от Украйна сега е на лицензионен режим и той работи сносно. Украйна ни изпраща известие кой покупател от България е направил поръчка и кой изпраща от украинска страна, за несъмнено количество- при нас е най-чувствителен слънчогледът. След което ние утвърждаваме ", съобщи той, представен от " България Он Еър ".

А настояванията на земеделците министърът дефинира като основателни. Проблемът бил, че пари с цел да бъдат задоволени те - няма. 

" След като е признат бюджетът и гласуван, не е елементарно да се намерят половин милиард лв.. Никой не оспорва потребността от тези пари, само че просто това беше сложено след приемането на бюджета ", посочи Вътев. 

Така, най-малко към този момент, казусът остава неразгадаем. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР