Земеделските производители подкрепят борбата с контрабандата на горива, но са

...
Земеделските производители подкрепят борбата с контрабандата на горива, но са
Коментари Харесай

Фермерите излизат на протест, блокират пътища

Земеделските производители поддържат битката с контрабандата на горива, само че са безапелационни, че проектозаконът, импортиран в Народното събрание, слага неизпълними условия пред тях. Това сподели пред БНР Георги Милев от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Браншът е изправен пред изключително тежък бюрократичен и финансов режим на вписване, само че опитите да се изложат причините "против " пред народните представители са претърпели неуспех, описа зърнопроизводителят.

Той акцентира, че фермерите получават отстъпка от акциза и имат интерес всеки литър земеделско гориво да бъде на ярко: "Ние, като гласоподаватели и като аграрни производители, сме възмутени от сходно държание. Не ни беше дадена възмож ност да кажем нашите причини, когато нашите причини бяха прекомерно мощни и не можеха да отговорят, ни вземаха думата ".

По тази причина на 3 април фермерите ще създадат протестно зареждане на тракторите си в обичайните, а не във ведомствените си бензиностанции, което на процедура значи, че пътищата на страната ще бъдат блокирани от бавноподвижна и извънгабаритна техника.

"Явно хората, които всякога се пробват да вкарат този закон, не помнят, че това е на практика невероятно и ние на процедура във вторник ще ви покажем. Ние просто ще спазим закона подобен, какъвто е. Просто изпреварваме с един месец събитията, в случай че този закон бъде признат ", сподели Георги Милев от Асоциацията на зърнопроизводителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР