Земеделските производители отново се готвят за протест, имат 5 искания

...
Земеделските производители отново се готвят за протест, имат 5 искания
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Започват проверки във фермите за виртуални животни

Земеделските производители още веднъж се готвят за митинг, имат 5 претенции към държавното управление и упорстват за среща с премиера, вицепремиера, финансовия и аграрни министър. Министерството на земеделието пък стартира инспекции – пуска Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) и Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) да ревизират за мними стопани на виртуални животни.

Имат 5 претенции към кабинета „ Денков “

Темата разяснява в предаването „ Лице в лице “ министърът на земеделието Кирил Вътев.

„ Проверката за действителни животни беше оповестена в края на предходната година, когато отчетохме свършената работа за 6 месеца. Тя няма за цел нито да глоби някого, нито да го санкционира, а да създадем инвентаризация във фермите на декларираните в системата „ Ветис “ на БАБХ животни и наличните във фермите, тъй като по системата „ Ветис “ се заплащат дотации “, изясни министърът.

Той посети пазарджишкото село Мало Конаре

Той изясни, че главната цел е повече пари да отидат при фермерите, които действително отглеждат животни, тъй като бюджетът се дели на толкоз глави, колкото ще бъдат субсидирани.

„ Това е в интерес на животновъдите, които действително отглеждат животни. Легенди се описват по тематиката. Има случаи, при които на всяка инспекция стадото било някъде в планината и не може да бъде открито “, посочи Вътев.

Министърът подсети, че по регламентът не могат да бъдат подпомагани животни, които не могат да бъдат разпознати.

Той добави, че в случай че не се изпълнят обещанията, още веднъж ще има митинги

На въпроса какъв брой получават от страната зърнопроизводителите на година той отговори: „ Те обработват най-големи площи – огромните суми се получават поради огромния размер площи. Погледнато като цена на единица повърхност, те получават минимум от всички аграрни производители “.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР