Земеделските производители напълно да бъдат изключени от Закона за административното

...
Земеделските производители напълно да бъдат изключени от Закона за административното
Коментари Харесай

Предлагат земеделците да се изключат от Закона за горивата

Земеделските производители изцяло да бъдат изключени от Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и нефтени артикули. Такова решение е взето на съвещанието на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Ние сме консуматори на това гориво, не сме търговци, по тази причина нямаме място в този закон. И други сектори бяха изключени, считаме, че това може да важи и за нас, разяснява ръководителят на асоциацията Костадин Костадинов.

Законът за горивата беше обнародван в „ Държавен вестник “ на 27 юли предходната година.Той трябваше да влезе в действие шест месеца по-късно - на 28 януари тази година.

Оказа се обаче, че съществуват редица неясноти в използването му, изключително по отношение на новите регистри, които ще би трябвало да се водят от икономическото министерство и от всяка компания, която употребява горива, в това число от земеделските производители.

Затова при започване на тази година Народното събрание гласоподава пролонгация за новите разпореждания, тъй че те да се ползват от 1 юли 2019 година, а наредбата за националния указател да бъде призната до 1 август 2019 година

Неяснотите към практическото осъществяване на новата нормативна уредба обаче останаха и по отношение на това се появиха начинания за нова смяна в закона. Тези оферти ще се разискват от представители на засегнатите сектори и на икономическото министерство тази седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР