Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември

...
Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември
Коментари Харесай

МЗ: Близо 700 млн. лв. през декември за земеделските производители

Земеделските производители да получат близо 700 млн. лева през декември е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи интензивно взаимно с Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ). Това стана ясно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите, показват от пресслужбата на Министерски съвет.

В диалога участваха също министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните шефове на ДФЗ и Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) - Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев.

Следващата седмица следва да бъде оповестен индикативният график за всички заплащания към земеделските производители до края на годината.

Най-голямото заплащане, в размер на близо 700 млн. лева, е по интервенцията „ Основно подкрепяне на приходите за резистентност “ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП).

От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подкрепяне по директни заплащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се срещнат с резултатите и да преценяват дали да подадат несъгласие в 14-дневен период посредством Системата за електронно услуги (СЕУ), или да отдръпват имота си.

В хода на срещата зърнопроизводителите показаха пакет от ограничения и оферти, които съгласно тях ще оказват помощ както организацията, по този начин и метода на работа в бранша. Премиерът акад. Денков приветства градивния метод и увери, че държавното управление е готово да влезе в експертен диалог по всяко едно от предложенията, тъй че да се изработят най-ефективните решения в дълготраен проект, показват от държавната пресслужба./БНТ
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР