Земеделските производители да получат близо 700 млн. лева през декември

...
Земеделските производители да получат близо 700 млн. лева през декември
Коментари Харесай

Земеделците получават 700 млн. лева през декември

Земеделските производители да получат близо 700 млн. лв. през декември т.г. е цел, по която Министерството на земеделието и храните работи интензивно, взаимно с Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ). Това стана известно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с представители на зърнопроизводителите, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. В диалога участваха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, изпълнителните шефове на ДФЗ и Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) – Георги Тахов и Светлозар Патарински, както и шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев. 

Следващата седмица следва да бъде оповестен индикативният график за всички заплащания към земеделските производители до края на годината. Най-голямото заплащане, в размер на близо 700 млн. лв., е по интервенцията „ Основно подкрепяне на приходите за резистентност “ от Кампания 2023, което замества Схемата за единно заплащане на повърхност (СЕПП). От понеделник, 6 ноември, всеки кандидатствал за подкрепяне по директни заплащания за Кампания 2023 ще получи по имейл информация за резултата от мониторинга на площите си. Стопаните ще могат да се срещнат с резултатите и да преценяват дали да подадат несъгласие в 14-дневен период посредством Системата за електронно услуги (СЕУ) или да отдръпват имота си.

В хода на срещата зърнопроизводителите показаха пакет от ограничения и оферти, които съгласно тях ще оказват помощ както за организацията, по този начин и за метода на работа в бранша. Премиерът акад. Денков приветства градивния метод и увери, че държавното управление е готово да влезе в експертен диалог по всяко едно от предложенията, тъй че да се изработят най-ефективните решения в дълготраен проект, показаха от държавното управление. 

Българска телеграфна агенция напомня, че на 1 ноември от Министерството на земеделието и храните оповестиха за сключени нови 11 контракта за реализация на реформаторски проекти на стойност 5,8 млн. лв. по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година Това са първите контракти, които министерството подписва електронно по ограниченията от програмата. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР