Земеделски стопани от няколко населени места в Бургаска област ще

...
Земеделски стопани от няколко населени места в Бургаска област ще
Коментари Харесай

Мартин Пенчев за протеста на земеделците: С тежка техника затваряме пътя за Варна

Земеделски стопани от няколко обитаеми места в Бургаска област ще излязат на ефикасен митинг на 18 септември от 10.00 часа сутринта. Те ще блокират придвижването на коли към Варна в региона на Ахелой, заяви за Дарик уредникът на митинга, Мартин Пенчев, който е измежду огромните производители на десертни сортове грозде в района.

" За страдание, единственият метод за разговор с ръководещите към този момент доста годиниостават митингите. Затова с цел да ни чуят и да не се убие всевъзможен тип българското произвеждане, поради нелоялна конкуренция и некнролеруем импорт извън - още веднъж затваряме пътища и подхващаме допустимо най-крути ограничения ", сподели Мартин Пенчев.

Какво още сподели той, чуйте в звуковия файл:

Чрез ефикасните митинги в понеделник, локалните земеделцисе причисляват към националните претенции на агросектора за избавяне на българското земеделие. Повод за груповото неодобрение, което за следващ път ще бъде изразено с ефикасни протестни дейности е решението на Народното събрание, с което беше анулирана възбраната за импорт на зърно от Украйна в страната.

Според селскостопанските производители, възбраната за импорт е витално значима за оцеляването на сектора.

Секторът се нуждае освен от пари, а от опция за пазар и отбрана от нелоялната конкуренция. Всичко това ще докара до риск от големи банкрути при родните производители, а също от заплаха доста служащи да изгубят своята работа и да бъдат лишени от прехранване, споделят още от агросектора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР