Земеделски производители от цялата страна се вдигат на протест в

...
Земеделски производители от цялата страна се вдигат на протест в
Коментари Харесай

Земеделци се събират на протес т в Русе

Земеделски производители от цялата страна се подвигат на митинг в Русе, откакто служебният кабинет не промени в Стратегическия проект за земеделие. Към момента редица „ екосъобразни ” условия пречат на бизнеса и са в ущърб на действителните производители.

Ето какво написаха от няколко национални сдружения във връзка митинга в декларация:

Уважаеми сътрудници, Днес разбираме, че имаме нов/стар длъжностен кабинет. Ние, представители на осем браншови организации от бранш „ Плодове и зеленчуци “, месеци наред настояваме за промени в Стратегическия проект за земеделие на България, тъй че той да е в интерес на действителните производители на плодове и зеленчуци.

Многократно предупредихме, че заложените там екосхеми ще вкарат производителите в капан. Резултат няма, а в този момент безпокойството ни е още по-голямо.

Това ни принуждава да организираме кротичък митинг, който ще се организира тази събота, 4 февруари, 2023 година на кръговото на Дунав мост в Русе от 14:00 до 18:00 часа.

Приканваме всички Вас, нашите сътрудници земеделци, да се включите за богатството на всички ни. Промените са значими и наложителни.

Настояваме за обективен стратегически проект, с цел да можем да участваме по схемите и ограниченията в него. Най-после би трябвало да бъдем чути, разбрани и подкрепени. Крайно време е страната да си влезе в ролята.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР