Земеделски производители, чиито насаждения пострадаха от градушката, паднала на 31

...
Земеделски производители, чиито насаждения пострадаха от градушката, паднала на 31
Коментари Харесай

Земеделски производители затвориха пътя Пловдив

Земеделски производители, чиито насаждения пострадаха от градушката , паднала на 31 май, затвориха в символ на митинг пътя Пловдив–Хасково.

Селскостопански машини стопираха придвижването при отбивката за село Чешнегирово . В посока от Пловдив полицията отбива придвижването към Садово.
 Българска телеграфна агенция
На срещата, която се състоя през вчерашния ден в Садово, сред представители на Министерството на земеделието и аграрни производители, не получихме изясненост по кое време и с какъв брой ще бъдат подкрепени хората, сподели кметът на Община Садово Димитър Здравков. По думите му, стопаните упорстват за изясненост и бързи реакции.
 Българска телеграфна агенция
Всяка година се повтаря едно и също, механизмът за компенсациите не работи и производителите към момента не са получили обезщетения от предходната година, сподели Здравков. Според протестиращите би трябвало да се реши казусът с прелитащите самолети и страната да вземе решение при метеорологични условия с градушки приоритет да е обстрелването с противоградни ракети.
 Българска телеграфна агенция
Във вторник градушка с размери на череша унищожи огромна част от насажденията в Садово и село Чешнегирово. Валежът е почнал към 16:30 ч. и е бил натоварен. Продължил е към 20 минути. Противоградни ракети в този миг не са били изстрелвани поради прелитащи самолети.
 Българска телеграфна агенция
Пострадалите насаждения са най-вече зеленчуци, слънчоглед, царевица, сподели кметът на Садово Димитър Здравков. По думите му в друга степен са наранени площи от към 10 000 декара. За близо 100 фамилии това е главно прехранване, добави Здравков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР