Зелевите сармички са като религия за българите, независимо дали ги

...
Зелевите сармички са като религия за българите, независимо дали ги
Коментари Харесай

Каква е тайната на перфектните зелеви сарми? Ето я в няколко стъпки

Зелевите сармички са като вяра за българите, без значение дали ги избираме постни или с месна плънка. Те са обичано ядене даже и на тези, които не се считат са големи почитатели на блюдата с кисело зеле. Има нещо доста особено в апетитните и ароматни сармички, на които не можем да устоим.

Но каква е тайната на съвършените зелеви? Ето я в няколко стъпки:

Тайната за подготвяне на съвършени зелеви сарми може да варира според от желанията и районните разлики, само че ето някои общи препоръки, които могат да оказват помощ:

Изберете качествено зеле: За положителни резултати е значимо да изберете хубаво зеле. Листата би трябвало да бъдат цели, без накъсвания.

Правилна подготовка на зелето: Зелето се обелва от вътрешната страна на открито и твърдите елементи от листата се подрязват, с цел да избегнете разкъсването им при завиване.

Подберете верния тип ориз: Мнозина избират да употребяват късозърнест ориз за зелевите сарми. Този тип ориз има по-добра текстура и се сварява по-бързо.

Смесвайте с подобаващи подправки: Добавете подправки към, които обогатяват усета на сармите. Кимион, черен пипер, червен пипер, доматено пюре, чесън и магданоз са постоянно употребявани съставки.

Уверете се, че са добре свити: Когато завивате сармите, уверете се, че ги пристягате крепко, с цел да не се разпаднат по време на готвене.

Използвайте кисело мляко: В някои предписания се прибавя кисело мляко в соса, който се полива върху сармите. Това придава присъщ усет и обогатява ястието. Разбира се, при приготвянето на постни сърми, тази стъпка се пропуща.

Гответе на ниска температура: Сармите се готвят по-добре на ниска температура в продължение на по-дълъг интервал от време. Това дава опция на усетите да се смесят и развият.

Време за отмора: След като зелевите сарми се сварят, оставете ги да почиват за няколко минути, преди да ги сервирате. Това разрешава на усетите да се стабилизират.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР